STÖRNINGAR OCH BULLER

STÖRNINGAR OCH BULLER 

Du ska som bostadsrättsinnehavare iaktta ett allmänt gott uppförande i huset. Avvikelser från gott uppförande, till exempel ofta förekommande hög musik, skrik eller bråk, utgör störningar (oavsett tid på dagen). Du måste också se till att de som bor eller är på besök hos dig inte stör. 

Efter klockan 22 ser vi till att vara tysta.

Om du ska ha fest så informera gärna grannarna om det i förväg, det visar respekt och brukar mildra irritationen. (Eller varför inte bjuda hela huset!)

Om du blir störd av en granne, börja med att själv prata med grannen. Oftast hjälper det. Upphör inte störningen så kan styrelsen säga till. I extrema fall kan styrelsen begära avhysning av den som stör (det är då viktigt att grannar som störts är beredda att vittna om störningarna). 

Spikning, borrning och ljudlig renovering får endast förekomma på vardagar mellan klockan 07.30 till 20.00 och vanliga helger mellan kl 10.00 till 18.00. På helgdagar i samband med högtider, till exempel julafton eller nyårsdagen, ska sådant arbete undvikas helt. 

Tvättmaskin och diskmaskin – begränsa användningen till mellan kl 6.00 och 22.00. 

RÖKNING

Det är inte tillåtet att röka i våra gemensamma utrymmen, så som trapphus, tvättstugor, torkrum, källare eller vindar. Det är inte heller tillåtet att röka på våra gemensamma takterrasser (på grund av brandrisk).

HUSDJUR

Som hund- och kattägare har man ansvar för tillsyn av husdjur och för att förhindra att de orsakar olägenheter. Låt inte din hund eller katt uträtta sina behov på våra gemensamma gräsmattor eller rabatter.