TVÄTTSTUGOR

TVÄTTSTUGOR OCH TORKRUM 

Vi har två tvättstugor i föreningen, en för 1 A-B och en för 3 A-B. Varje tvättstuga är utrustad med två stora tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. I ”ettans” tvättstuga finns också en mangel. 

Tvättiderna är 8-14 och 14-20. Torkrummet får lov att användas till kl 21. Tänk på att respektera dina grannar som bor ovanpå tvättstugan och tvätta inte utanför dessa tider.

Tvättid bokas digitalt via hemsidan www.bokatvättid.se eller appen ”Boka tvättid”. För att logga in anger du föreningens namn, ditt lägenhetsnummer och den personliga pinkod som du fått i din brevlåda (eller av förra boende om du är nyinflyttad).

Tvättstugan nås med en nyckel som du hittar i ett ”hål i väggen” bredvid dörren till tvättstugan. Hålet öppnas med din portnyckel och nyckeln till tvättstugan har bara du medan det är din tvättid. 

Ta hand om tvättstugan

Tänk på att ta hand om tvättstugan. Var och en ska städa tvättstugan efter användning. Sopa och våttorka golvet samt torka av bänkar och maskiner. Töm luddet i torktumlaren. Trasor, mopp och kvast finns i tvättstugan, hör av dig till styrelsen om de behöver bytas ut. 

Häll gärna vatten i avloppen när du tvättar, speciellt under varmare perioder då dessa gärna torkar och det kan börja lukta lite sunkig.

På sommaren är det större risk för myrinvasion, vi brukar sätta ut myrfällor, men om du upptäcker detta, maila gärna styrelsen.

Tvätta hela maskiner och torka ett fyllt torkrum, för miljön och för föreningens ekonomi. 

Mattor får inte tvättas i maskinerna. (Då slits de ut snabbt som blixten!)

Djur får inte vistas i tvättstugorna. 

Felanmälan

Felanmälan av tvättutrustningen sker till styrelsemailen. Vid akut behov, ring Bengtsson på Tel: 046-540 02 40