NYHETER

Balkongrenovering

Detta är en påminnelse av utredningen som gjordes på våra balkonger:

Bristerna i balkongernas skick innebär inte någon risk för ras vid normal användning. I samråd med entreprenören rekommenderar dock styrelsen att man i dagsläget inte är mer än fem personer samtidigt på balkongerna. Balkongerna på fastighetens södra sida, mot Östra Stallmästaregatan, är särskilt ansatta.

Tänk även på att inte ha allt för många tunga krukor eller dylik ute som kan begränsa antal personer som kan vistas ute på balkongerna. Styrelsen jobbar med att få igång balkongrenovering nu under 2021. 

Årsstämma 6 maj 2021

Preliminär tid för årets stämma är torsdag den 6:e maj, på gräsmattan bakom huset precis som förra året. 

Valberedningen kommer att påbörja sitt arbete snart och om ni är intresserade av att delta i styrelsearbete välkomnar vi er gärna! Invänta en vänlig knack på dörren eller maila valberedningen på valberedningen@brfstallet.se

Sista dagen att lämna in motioner till årsstämman är den 22 april. Motioner kan lämnas i styrelsens brevlåda alternativt mailas till styrelsen. Skriv då ”Motion till Årsstämma” i ämnesraden. 

Dagordning kommer att skickas ut på Mail efter att sista datumet för motionerna passerat. 

Den ekonomiska redovisningen kommer att skickas ut så snart Riskbyggen har sammanställt den till oss. 

Om ni har några frågor inför årsmötet får ni gärna kontakta styrelsen, styrelsen@brfstallet.se

Container – Mars

En container kommer att komma nästa helg, 20-21 mars. Först kommer vi att slänga skräp som har samlats i våra gemensamma utrymme, detta gör vi på lördag morgon. Sedan kommer det att vara fritt att slänga det man själv har sparat ihop hemma, containern kommer att vara öppen på söndag för alla medlemmar.

Man får lov och slänga i princip det mesta förutom det som klassas som farligt avfall, läs mer här.

Anmäl dig gärna för att hjälpa till och bära ut skräp från våra allmänna ytor så att vi vet hur många som hjälper till, skicka gärna ett mail till oss på styrelsen@brfstallet.se

Cykelrensning

Under februari och mars kommer styrelsen att märka alla cyklar som finns i våra cykelställ utomhus, cykelkällaren samt källaren för att säkerställa att inga cyklar ligger och skräpar. Cyklarna kommer att markeras med en röd tejpbit. Om du använder din cykel, ta bort tejpbiten.

Alla cyklar som har kvar tejpbiten i slutet av mars kommer att tas ner till pannrummet för att senare forslas bort.

Föreningsdag(månad) Mars

Vi har fått skjuta upp våra årliga föreningsdagar två gånger men i år kör vi en uppdaterad version och vi kommer att ha en föreningsmånad. Vi kommer att printa ut lappar med olika uppgifter man kan utföra, sen är det fritt fram för var och en att utföra dem och signera på lappen. Det är svårt under dessa omständigheter att samlas och lära känna varandra men vi hoppas på att kunna ha någon sorts samlingstillfälle senare i vår.

I varje trapp kommer att finna en städlista och materialet för städ kommer att finnas nere i barnvagnsförråden.

Vi kommer att kontakta Erikshjälpen för dem som vill skänka till dem och vi kommer även att ha en container som kommer först att nyttjas för att slänga skräp som ligger i våra allmänna utrymmen men också för oss boende. Vi återkommer med mer information.

Om ni har några funderingar får ni gärna höra av er till oss på styrelsen@brfstallet.se

Uppdatering elrenovering

Som ni har märkt har Elektroteam avslutat elrenoveringen i lägenheterna. Det som återstår är arbeten i trapphusen som lär pågå februari ut. För dem lägenheterna som behövde byta el har vi erbjudit kontakt med Elektroteam, det är då Elektroteam och lägenhetsinnehavaren som sköter detta samtalet. Om ni inte har beställt ett elbyte med Elektroteam och ni behöver byta el är det viktigt att tänka på att det är på ert ansvar att göra detta. Styrelsen kommer senare i vår/tidig sommar att hålla i en uppföljning där vi kommer kontrollera så att alla lägenheterna har godkänd el.

Städning av allmänna ytor

Vi har sedan i somras varit uppmärksamma på att städningen av våra trapphus och allmänna utrymmen inte sköts som det ska. Styrelsen har haft ständigt kontakt med både städfirman och Riksbyggen och har försökt hålla koll på när det städas samt om det städas. Detta är ett ämne som vi har haft stående i våra styrelsemöten och vi jobbar för att förbättra situationen. Vi är tacksamma för att ni hör av er när städningen inte sköts eller uteblir. Vi hoppas att inom en snart framtid hitta en bättre städfirma så att våra trapphus bibehåller den standard dem förtjänar.