NYHETER

BALKONG SÄSONG

Nu är det dags att använda våra balkonger och därför vill vi påminna om våra förhållningsregler:

1. Man får inte använda kol- eller gasgrill på balkongen. Gäller även takterasserna.

2. Ingen rökning på gemensamma balkonger eller takterasser. Av respekt till dina grannar rök helst inte på din egna balkong.

3. Lämna aldrig skräp eller lösa pinaler på varken takterasserna eller balkonger. Detta är för allas trevnad men också säkerhet. Det blåser i Malmö. En tom bricka från ett bord flyger iväg med våldsam kraft.

Annars är det fritt fram att dekorera både takterasser och gemensamma balkonger för allas trevnad. Respektera om någon fixat fint. 

Våra nya balkonger är konstruerade för en bärvikt på ca. 200 kg/kvm. Detta är inte standard för ett nybygge, men förväntat för ett 90-år gammalt hus.  

POP-UP RETUREN

INFORMATION FRÅN POP-UP RETUREN
Pop-up Returen hjälper bland annat till att samla in grovavfall och farligt avfall. Det finns också en byteshörna där det finns möjlighet för boende att lämna och hämta saker för återbruk.

Pop-up Returen är en turnerande återanvändnings- och återvinningsstation som idag stannar på 12 olika platser i Malmö och Burlöv.

Tjänsten hanterar till exempel möbler, cyklar, textil, elektronik och farligt avfall. Den vänder sig till boende i närområdet som cyklar eller går.

OBS endast privatpersoner (inte företag/verksamheter).

På Fridhemstorget: 24 april, 22 maj*, 19 juni – se bild

/Styrelsen

Balkongrenovering – skador

För er som fått skador inne i lägenheten kommer Nimab att återställa ytskikten. Om ni inte redan har kontakt så kommer de att höra av sig.

Om ytterligare skador uppstår så ber vi er anmäla dessa direkt till Nimab. Ni behöver alltså inte anmäla dem via Riksbyggens felanmälan. 

Denna information har varit tillgänglig, sen april, inne på Riksbyggens hemsida, under Styrelsen informerar.

Årsstämma 23:e maj 2023

Mötet kommer att hållas tisdag den 23:e maj klockan 18:30 på gräsmattan bakom huset precis som förra året. 

Valberedningen kommer att påbörja sitt arbete snart och om ni är intresserade av att delta i styrelsearbete välkomnar vi er gärna! Invänta en vänlig knack på dörren eller maila valberedningen på valberedningen@brfstallet.se 

Sista dagen att lämna in motioner till årsstämman är den 1:e maj. Motioner kan lämnas i styrelsens brevlåda alternativt mailas till styrelsen 

–> Skriv ”Motion till Årsstämma” i ämnesraden.

Dagordning kommer att skickas ut på Mail efter att sista datumet för motionerna passerat. 

Den ekonomiska redovisningen kommer att skickas ut så snart Riskbyggen har sammanställt den. 

Om ni har några frågor inför årsmötet får ni gärna kontakta styrelsen, styrelsen@brfstallet.se