NYHETER

POP-UP RETUREN

INFORMATION FRÅN POP-UP RETUREN
Pop-up Returen hjälper bland annat till att samla in grovavfall och farligt avfall. Det finns också en byteshörna där det finns möjlighet för boende att lämna och hämta saker för återbruk.

Pop-up Returen är en turnerande återanvändnings- och återvinningsstation som idag stannar på 12 olika platser i Malmö och Burlöv.

Tjänsten hanterar till exempel möbler, cyklar, textil, elektronik och farligt avfall. Den vänder sig till boende i närområdet som cyklar eller går.

OBS endast privatpersoner (inte företag/verksamheter).

På Fridhemstorget: 24 april, 22 maj*, 19 juni – se bild

/Styrelsen

Balkongrenovering – skador

För er som fått skador inne i lägenheten kommer Nimab att återställa ytskikten. Om ni inte redan har kontakt så kommer de att höra av sig.

Om ytterligare skador uppstår så ber vi er anmäla dessa direkt till Nimab. Ni behöver alltså inte anmäla dem via Riksbyggens felanmälan. 

Denna information har varit tillgänglig, sen april, inne på Riksbyggens hemsida, under Styrelsen informerar.

Årsstämma 23:e maj 2023

Mötet kommer att hållas tisdag den 23:e maj klockan 18:30 på gräsmattan bakom huset precis som förra året. 

Valberedningen kommer att påbörja sitt arbete snart och om ni är intresserade av att delta i styrelsearbete välkomnar vi er gärna! Invänta en vänlig knack på dörren eller maila valberedningen på valberedningen@brfstallet.se 

Sista dagen att lämna in motioner till årsstämman är den 1:e maj. Motioner kan lämnas i styrelsens brevlåda alternativt mailas till styrelsen 

–> Skriv ”Motion till Årsstämma” i ämnesraden.

Dagordning kommer att skickas ut på Mail efter att sista datumet för motionerna passerat. 

Den ekonomiska redovisningen kommer att skickas ut så snart Riskbyggen har sammanställt den. 

Om ni har några frågor inför årsmötet får ni gärna kontakta styrelsen, styrelsen@brfstallet.se

Balkongrenovering

Nu är vi igång med balkongrenoveringen och all information kring detta kommer att publiceras på Riksbyggens hemsidan, under styrelsen informerar. Ni kan läsa all information genom att logga in.

Kort om balkongrenoveringen. Vi hoppas på att starta i februari och avsluta i maj.


Uppdatering 19:e maj – Balkongrenovering kommer förhoppningsvis avslutas i juli

Julledighet

Nu under under ledighet så hanterar vi bara akuta ärenden, ex. vattenläckor eller dylik. Detta innebär att kan det dröja några extra dagar innan du får svar från oss.. Vi är fullstyrka igen den 9:e januari. Vi hoppas att ni har överseende med detta.

Vi önskar er alla en fantastisk jul och nyår!

Glöm inte att ni inte får vara fler än 5 personer ute på balkongen!

Inför julen

Här kommer en checklista som kan vara bra att lägga på minnet under dessa tider:

  • Tänk på brandrisken, speciellt nu under julen, släck alltid levande ljus och var förberedd med: fungerande Brandlarm, brandfilt och brandsläckare
    Läs mer på Brandskyddsföreningens hemsida
  •  Max. 5 personer ute på balkongen gäller fortfarande.
  • Ingen julgransupphämtning i år, detta får man sköta själv.
    OBS! Inga julgranar får slängas i sopnedkastet
  • Vik ihop dina kartonger INNAN du slänger de i container, annars bildas det massa tomrom och det blir svårt för oss alla att slänga in vår papp.
  • Tänk på att släcka i tvättstugan när man inte är på plats, det bidrar till onödiga kostnader om lamporna lyser konstant från 08-20
  • Barnvagsförråden är främst för barnvagnar –  vi vet att det tillkommer några bebisar under början av 2023 och de kommer att behöva plats för att lämna sina barnvagnar. Därför ber vi er att flytta era cyklar till källarutrymmen där det finns specifika cykelställ (1b – 3a – 3b). Om man bor i 1a så kan man man använda sin portnyckel för att komma in i 1b’s källare 😉

Vi önskar er all en riktigt God Jul och Gott Nytt År