Elrenovering

Nu har vi påbörjat renoveringen av elstammarna som förser alla lägenheter med el. Vi kommer att byta ut elcentralerna på samtliga lägenhet och vi rekommenderar att byta ut elen i alla lägenheter där elen är gammal då detta kan leda till oförutsägbara olyckshändelser i både lägenheten och byggnaden. En gammal eller dålig el i en lägenhet eller byggnad är en vanlig orsak till bränder. Vi jobbar ihop med Elektroteam AB och de har varit inne i lägenheterna för att kolla status på både el och elcentraler och nu ska alla boende ha fått besked om status på deras el och elcentral.

Det är många lägenhet där elsystem är i behov av förnyelse. Det rekommenderas att ni byter ut elen och vi erbjuder att få arbeta ihop med Elektroteam AB då Riksbyggen och styrelsen har förtroende för dem. Vårt hus är över 50 år och elen på många ställen är lika gammalt som huset.

Vi är medveten om att elrenovering kan kosta en slant, men det är värt kostnaderna om man ser till riskerna som i sin tur kan stiga ännu mer om du inte renoverar din el. Föreningen står för kostanden av elcentralerna i allas lägenhet, sen är det boendes ansvar att byta ut elen i sin lägenhet. Mer information om detta ska ni ha fått i ert brevlåda.

Information om elrenovering kommer ut via email samt i era brevlådor. Återkom till styrelsen, styrelsen@brfstallet.se om ni inte har fått någon information.

Vi kommer även att installera IMD och byter våra utomhusarmaturer till tidstypiska när vi ändå har Elektroteam AB här hos oss. Om ni har några funderingar, återkoppla gärna till oss på styrelsen@brfstallet.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *